dijous, 23 d’abril del 2015

presentació de Sant Jordi

Sant Jordi


Practicant la inserció de vídeos i arxius sonors al PowerPoint.


 

dimecres, 25 de febrer del 2015

1a pràctica Pinnacle

Hola! La primera pràctica amb Pinnacle Studio, sobre Sant Feliu.

dimecres, 18 de febrer del 2015

L'agulla daurada

Bones!

He creat un arxiu sonor amb l'Audacity basant-me en un conegut fragment de L'agulla daurada de Montserrat Roig. Aquí us el deixo!
 

Revista 'Àgora'

Aquesta és la revista de l'escola. Visiteu-la!


Àudio anunci termas 2

Aquest és l'anunci de les termes igual al d'abans, però ara amb el reproductor de Goear.com, que va molt bé i és més estètic, a més de que permet compartir-lo a les xarxes socials.

Tripadvisor (c)


Tripadvisor (c)

dimecres, 11 de febrer del 2015

dimecres, 14 de gener del 2015

El Centre Nacional de Supercomputació, alta tecnologia en una capella

El Centre Nacional de Supercomputació (en anglès Barcelona Supercomputing Center) és una instal·lació científica i de recerca situada a Barcelona. S'hi pot trobar el MareNostrum 3, l'ordinador més potent de l'Estat espanyol i un dels més potents d'Europa. La seva especialitat és la computació d'altes prestacions (High Performance Computing). La funció és oferir infraestructures i servei en supercomputació als científics espanyols i europeus, i generar coneixement i tecnologia per transferir-los a la societat.

Aquí podeu visitar la web del Barcelona Supercomputing Center
El Centre està situat en una antiga capella anomenada Torre Girona, a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i va ser constituït l'1 d'abril de 2005. Està gestionat per un consorci compost pel Ministeri d'Economia i Competitivitat (51%), la Generalitat de Catalunya (37%) i la UPC (12%). El professor Mateo Valero és el director de l'entitat.
Com a centre de serveis, disposa de diferents supercomputadors i repositoris de dades de gran capacitat. El superordinador MareNostrum, amb una capacitat d'1,1 Petaflops, és l'emblema del centre. MinoTauro és el segon supercomputador més potent i ha estat reconegut per tenir una arquitectura energèticament eficient. També compta amb infraestructures Big Data, que tenen una capacitat total d'emmagatzematge d'11 Petabytes.

Font:bcs.es
El BSC-CNS té per objectiu investigar, desenvolupar i gestionar la tecnologia per facilitar el progrés científic. A banda, també ha adquirit una gran capacitat per desenvolupar aplicacions i solucions tecnològiques d'alt valor per a la indústria i el sector privat. La Comissió Europea ha creat la xarxa Prace (Partnership for Advanced Computing in Europe) per pal·liar el retard d’Europa respecte dels Estats Units en supercomputació.


Rànquing mundial

El Mare Nostrum 3 es va estrenar al novembre del 2012 situant-se en la 36 posició en el rànquing dels ordinadors més potents del món (el predecessor, el Mare Nostrum 2, era al número 465). La classificació s’estableix a partir de la velocitat amb què els superordinadors executen operacions de computació complexes; en el cas del Mare Nostrum 3.637 bilions d'operacions per segon. Per comparació, el superordinador Titan d’Oak Ridge (Tennessee, EUA), que lidera el rànquing, aconsegueix una velocitat de càlcul efectiva de 17.590 teraflops (bilions d'operacions per segon). Els Estats Units compten amb nou dels vint ordinadors més potents del món, seguits d'Europa, amb sis màquines; Japó, amb tres, i la Xina, amb dues.


Al nostre continent, hi ha dotze superordinadors més potents que el Mare Nostrum 3. A més del Mare Nostrum 3, Espanya disposa de dos superordinadors a la llista dels 500 més potents del món, el MinoTauro en la posició 290. Les dues màquines pertanyen al Barcelona Supercomputing Center (BSC). Però mentre el Mare Nostrum està situat a la Universitat Politècnica, el MinoTauro es troba al Centre Nacional d’Anàlisi Genòmica, al Parc Científic de Barcelona.