dijous, 27 de novembre del 2014

Deu interpel·lacions per hora: assetjament o no?

Un vídeo resumeix en 2 minuts com aborden els homes a les dones pel carrer.

Un "somriu!" pot semblar inofensiu, com "bonica" o "sexi", però quan homes desconeguts importunen una dona desenes de vegades en un sol dia sense que ni tan sols els hagi mirat, totes aquestes floretes es converteixen en assetjament verbal. Això intenta demostrar un vídeo que resumeix en 2 minuts que una dona vestida de manera normal rep mentre camina durant 10 hores per Manhattan (Nova York) sense fer res per cridar l'atenció.
"Què, no vols parlar?", li diu un altre home. No li diu res més, però la segueix durant 5 minuts, caminant al seu costat. El vídeo demostra com pot arribar a ser d'incòmoda la situació, com ho és quan ha de sentir que li diuen coses relacionades amb el logotip de la marca de pantalons que duu al cul, i com fins i tot hi ha homes que la critiquen per no donar-los les gràcies per llançar-li floretes.
El vídeo el va enregistrar Rob Bliss, un especialista en màrqueting viral que caminava davant la protagonista amb una càmera GoPro camuflada. L'organització que ha impulsat aquesta iniciativa és Hollaback, que lluita precisament contra l'assetjament verbal als espais públics. Shoshana B. Roberts es va prestar voluntàriament a l'experiment, que ha aconseguit més d'1 milió de visites a YouTube en tan sols un dia. Els comentaris reflecteixen que al 2014 encara es qüestiona que aquest tipus de comportament pugui ser considerat assetjament. Però això no és tot, i l'actriu ha rebut amenaces de violació.
Aquest vídeo demostra que el masclisme -tot i que sigui de baixa intensitat- és una realitat quotidiana, que milions de dones de tot el planeta han de suportar a diari.

Mireu el vídeo

Font: Ara.cat 

..................................

I d'una de les capitals més modernes i riques del món a un país, Turquia, que encara ha d'avançar molt en matèria de gènere. La segona dona (Kuma en l'original) explica la història d'Ayse, una noia de poble que es casa amb Hasan, que viu a Viena. Un cop hi arriba, veiem que la mare de Hasan està malalta de càncer i que entre tots s'ha pactat un matrimoni que doni al seu marit Mustafa i als seus fills una altra dona i mare per quan ella falti. Mentrestant, serà "la segona dona" ... que haurà de superar el rebuig d'unes filles que veuen amb recel com ha passat a ser la preferida de la seva mare. Amb pinzellades pictòriques i un text que s'estimba per terrenys melodramàtics, Umut Dag busca un xoc de civilitzacions al voltant d'una família que viu de tradicions i un entorn de modernitat que es permet algunes llicències, feminisme i homosexualitat inclosos. "La segona dona" és també una radiografia de la dona en el món islàmic, amb matrimonis de conveniència, maltractaments i un servilisme que es resisteix a desaparèixer en el seu contacte amb Occident.



dimecres, 12 de novembre del 2014

Parc Audiovisual

Hola,

Et convido a que visitis el Parc Audiovisual de Catalunya, que es troba a Terrassa, en un paratge tranquil, molt a prop de l'antic Hospital del Tòrax (on s'han gravat pelis de terror!), El Llac Petit (on han trobat cadàvers!), i la muntanya de Sant Llorenç del Munt. Els platós es troben enmig d'un espai verd, l'anomenat Parc Agroforestal de Terrassa, on cada dia corredors i caminants passegen per les seves contrades. A prop també tenim el Parc tecnològic Leitat, així que Natura i tecnologia es donen la mà.



Adjunto la pàgina web del Parc: http://www.parcaudiovisual.cat/


dimarts, 11 de novembre del 2014

El meu Symbaloo

He pretès fer un Symbaloo que englobés diferents productes artístics, i en els quals he inclòs les sèries. Encara no he l'he acabat, i m'agradaria que fos un compendi del que més m'agrada.


Aquí adjunto l'enllaç per compartir-lo: El meu Symbaloo